Wat is het verschil tussen Duo- & Groepslessen?

Het verschil tussen een Duo en Groepsles is dat bij een groepsles de aandacht van de gitaardocent op 3 á 4 personen gericht zal zijn i.p.v. 2 personen. De lessen zijn bij een groepsles niet helemaal op maat, ook niet helemaal doelgericht (bij een duoles wel), maar de muzieksmaak van ieder student, zal wel tijdens de groepslessen naar voren komen.

Jouw investering is hierdoor (bij een groepsles) wat lager.

Ik ben een (absolute) beginner en heb naar m'n gevoel geen of niet zo veel muzikale talent, is talent belangrijk?

Nee, talent is niet zo belangrijk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet met een soort speciale, virtuoze of ‘bovennatuurlijke’ talent/aanleg geboren te zijn om de gitaar goed te leren spelen. Houd je van muziek en heb je echt zin in dan is alles in ’t leven, met een klein dosis geduld en doorzettingsvermogen, namelijk aan te leren.

Zoals je als kind zijnde hebt leren fietsen, schrijven, optellen, aftrekken, plus de meeste dingen die we nu kunnen doen, is gitaar leren spelen ook voor iedereen op een simpele manier en zonder (voor)talent aan te leren.

Mensen met heel veel zogenaamde ‘muzikale talent’, maar die nooit oefenen zullen met al dat talent helaas nooit een instrument goed leren bespelen. De sleutel om ver met je instrument te komen is een beetje geduld te hebben en regelmatig/dagelijks minimaal 5 á 15 minuten te oefenen. Hoe meer je oefent hoe beter je wordt, zo simpel is het.

Een goede en geduldige gitaardocent/coach die je hierbij persoonlijk kan ondersteunen is hierbij ook heel handig. Dit helpt om dingen zo meteen goed aan te leren en met de juiste real-time feedback en begeleiding (zo relatief sneller) beter in je gitaarspel te kunnen worden.


Het geheim van wereldberoemde gitarist: “Steve Vai”.
Vertelt dat hij niet van nature goed op de gitaar was. Volgens hem was hij ‘een langzame leerling’, maar de passie voor het instrument gaf hem steeds de nodige doorzettingsvermogen om meer tijd aan z’n gitaar te besteden, totdat hij op den duur zo goed erin is geworden (zie onderstaand filmpje).

Is er genoeg parkeerplaats beschikbaar? wat is het parkeertarief?

Ja, we beschikken van een ruime parkeerplaats, waar het ook gratis is om je auto op alle tijdstippen te kunnen parkeren.

Hierdoor bespaart men rond minimaal 5 euro per maand als standaard parkeertarief per 30 á 45 min parkeren.

Voor meer info, klik naar keuze op één van de volgende afbeeldingen: