Masterclass bij de Befaamde Rock/Fusion Gitarist: Tom Quayle

Afgelopen Woensdag 17 December, heb ik de Masterclass bij een zeer befaamd moderne Rock/Fusion gitarist: Tom Quayle bijgewoond.

Ik ben naar deze Masterclass gegaan, omdat ik meer inzicht wou krijgen in zijn fantastische legato & hybride-picking techniek.

Mede dankzij Lick Library staat hij wereldwijd bekend als één van de fijnste moderne legato/fusion gitaristen in de wereld. Door zijn verfijnde legato & hybrid-picking techniek heeft hij veel gitaarfans wereldwijd gekregen en vele gitaristen in deze moderne rock/fusion sound beïnvloedt.

Hier kan je hem een gevorderde rock gitaarimprovisatie zien uitvoeren:

Bij deze Masterclass gaf hij ook veel gitaartips omtrent gitaarimprovisatie en hoe hij de improvisatie en legato technieken benaderd.

Ik ben al z’n tips aan het verzamelen en zal het in een volgend bericht gaan behandelen.

Heb na zijn Masterclass ook de kans gekregen om met hem samen te mogen jammen.

ONVERGETELIJKE ERVARING!!! 😀

Om eerlijk te zijn was ik een beetje nerveus
want ik wist niet wat mij te wachten stond…

Hij koos een willekeurige fusion-achtige backing track in G mineur en toen gingen we helemaal los.

In onderstaande video is er een stuk te zien waar we op een soort van vraag & antwoord” manier aan het improviseren waren.

Dat is ook één van m’n zogenaamde “Improvisatie Boosters” die de gitaarstudenten bij Gitaar Power Studio van mij leren.

In onderstaand filmpje is te zien hoe we samen jammen, je kunt ook zien dat hij over een geweldige legato en hybrid-picking techniek beschikt.

Ik deel z’n perspectief en geheimen voor wat betreft gitaarimprovisatie in een volgende bericht [hopelijk wordt het deel 2].

Wil je meer over het improviseren op de gitaar leren bekijk dan dit artikel waar ik het best uitvoerig uitleg, klik hier

 

Categorieën

About the Author:

Als gitaarliefhebber, gitaarleraar & coach helpt en motiveert Joël andere aspirerende gitaarliefhebbers die ook graag de gitaar willen leren spelen (of hun skills hierbij verder willen ontwikkelen). Dit door gitaarliefhebbers de essentiële muzikale: (1) “Tools”, (2) "Kennis" & (3) "Persoonlijke Ondersteuning” te bieden. Dit heeft als bewezen resultaat dat absolute beginners & lichtgevorderde gitaarliefhebbers nu hun gitaar dromen sneller waar kunnen maken! :-)