Populaire Liedjes Die Alleen 4 Akkoorden Gebruiken

Als je alleen maar 4 akkoorden kon spelen, dan zou je in principe al honderden liedjes daarmee kunnen spelen.
Het volgende YouTube clipje illustreert het zo goed.

Deze jongens laten zien hoeveel liedjes populair zijn geworden, door alleen het gebruiken van 4 simpele akkoorden: in dit geval de E(maj) , de B7, de C#m(mineur) en de A (maj).

MAAR deze liedjes zijn niet zomaar beroemd en populair geworden. Ze zijn grote hits geworden, omdat ze een bepaalde formule bij die akkoorden hebben gebruikt/gevolgd.

Het is dus niet alleen zo zeer dat ze die bepaalde 4 akkoorden hebben gebruikt, MAAR dat ze hun IN DE JUISTE VOLGORDE hebben geplaatst. Dat is het formule hiervan.

De volgorde luidt: (I)Tonica -> (V7) Dominant 7 (septiem) -> (VI) Submediant -> (IV) Subdominant

Zulke akkoorden-volgorde worden ook  akkoorden-progressies genoemd.

Tijdens het spelen en componeren van liedjes spelen akkoordenprogressies een heel belangrijke rol. Dit was in het YouTube clipje al duidelijk.

Ben je je eigen liedjes aan het componeren, of zou je dat willen gaan doen?

– Gebruik dan eens deze gave akkoorden progressie en kijk eens welke reacties je van je vrienden krijgt 😉

Wil je de basiskennis van muziektheorie en de beginselen van componeren leren? , klik hier, om verder eerst de essentiële basis theorie te leren.

 

Categorieën

About the Author:

Als gitaarliefhebber, gitaarleraar & coach helpt en motiveert Joël andere aspirerende gitaarliefhebbers die ook graag de gitaar willen leren spelen (of hun skills hierbij verder willen ontwikkelen). Dit door gitaarliefhebbers de essentiële muzikale: (1) “Tools”, (2) "Kennis" & (3) "Persoonlijke Ondersteuning” te bieden. Dit heeft als bewezen resultaat dat absolute beginners & lichtgevorderde gitaarliefhebbers nu hun gitaar dromen sneller waar kunnen maken! :-)