Gitaarles voor Lichtgevorderde Beginners

Ben je een beginner die de basis van gitaarspelen al kunt, maar nu wat verder wilt komen in je gitaarspel?

  • Wil je nieuwe soorten slagritme’s leren spelen of deze wat strakker tijdens een liedje of jamsessie leren spelen.
  • Wil je zelf ritmes leren herkennen om zo met je favoriete liedjes mee te kunnen spelen…
  • Je hele gitaarhals veel beter leren begrijpen en steeds vlotter van barré-akkoorden kunnen wisselen.
  • Misschien vind je dat ’t moeizaam is geworden om in je eentje door te groeien in je gitaarsolo- of improvisatie spel en zou je graag “een stokje achter de deur” willen hebben om nu echt verder te komen, echte stappen te gaan maken.
  • Of je wilt eindelijk je huidige frustrerende gitaarplateau zien te doorbreken om zo in al je verschillende gitaartechnieken, skills en vaardigheden veel verder door te kunnen groeien/ontwikkelen…

Klinkt dit herkenbaar?

Het is zo dat bijna elke gitaarliefhebber zich op een bepaald moment te maken krijgt met deze vervelende muzikale periode, en kom je met veel vragen te zitten zonder iemand te hebben die jou hiermee op weg kan helpen. Zelf heb ik dit persoonlijk ook meegemaakt hoor… 😉 , daarom weet ik uit ervaring wat het is en help ik beginners, die al een beetje kunnen spelen, ook graag sneller door al deze dingen heen te komen, zodat je o.a.  nieuwe verfrissende kennis/inzichten, antwoorden op je meest brandende vragen & nieuwe inspiratie krijgt om zo je kunde en motivatie op de gitaar weer een boost te geven.

Beschik je en kun je al (bijna) alle vaardigheden tonen die een Beginner dient te hebben, dan kan je meedoen aan het programma voor Lichtgevorderde Beginners. Anders klik hier om de basiscursus voor absolute Beginners te bekijken.

[one_half_last] [testimonial name=”Michiel Hofman” job_title=”Student” company=”Lichtgevorderd Programma” size=”small” type=”bubble”]

“Ik vond dit een prettig programma. Elke les heeft een goed uitgewerkte opzet. Hierin worden de verschillende onderdelen duidelijk uitgelegd wat vaak kan worden toegepast in een liedje. Deze combi werkt heel prettig. ook de uitleg tijdens de lessen werkt erg verhelderend…. ”

[/testimonial] [/one_half_last] 

Enkele Fundamenten voor lichtgevorderde Beginners:

Liedjes, theorie, technieken en dingen die je na het afronden van ’t Lichtgevorderd Programma zult kennen en op je gitaar kunnen toepassen/spelen:
– Minimaal 3 nieuwe Rock, Pop & Blues liedjes kunnen spelen.
– Vaardigheid kunnen tonen om zo correct en efficiënt mogelijk van openakkoorden te wisselen, zoals tussen de: B7, Cadd9, A7sus2, Dm, Dm7, G7, C7 etc..
– Van barréakkoorden kunnen wisselen en deze op een aardige manier kunnen spelen.
– (open)’slash’akkoorden begrijpen en kunnen spelen.
– Meer geavanceerde ritme’s begrijpen, die bijv. 4e, 8e en 16e noten bevatten, en deze in liedjes kunnen toepassen.
– Algemene (gedempte) slagritme’s kunnen spelen die 4e, 8e en 16e noten combineren.
Hier een klein stukje van één van deze lessen, samen met Marcel (student):
– Partiële- en barréakkoorden begrijpen, hun namen over de hele gitaarhals op een simpele manier leren benoemen en kunnen spelen.
– Verschillende nieuwe slagritme’s helder kunnen uitvoeren
– Bekwaamheid kunnen tonen met de afwisselende aanslag
– Bekwaamheid kunnen tonen met ritmische dempingen, zowel:  ‘palm muting’ met de rechterhand en demping met de linkerhand.
– Bekwaamheid kunnen tonen met basis expressietechnieken, zoals: hammer-ons, pull-offs, soepele slides, verbogen bends, (geforceerde/natuurlijke) harmonics enz..
– Een basis mineur pentatonische toonladder begrijpen, kunnen spelen en toepassen tijdens gitaarsolo’s/improvisatie’s en hem op een groter bereik over je gitaarhals leren spelen en toepassen.
– halve en hele muzikale stappen begrijpen en kunnen uitleggen.
– een majeur, mineur en dominant 7 -akkoord kunnen opbouwen door de juiste formule’s ervoor toe te passen.
– Begrijpen hoe je de majeur toonladder in triades kunt harmoniseren en hiermee alle akkoordenfamilies (die bij elkaar behoren) in allerlei liedjes leren gebruiken.
– Noten op de 5e en 6e snaar snel kunnen herkennen en opnoemen (essentieel bij powerakkoorden en beweegbare akkoordvormen ).
– Het “Octaven Concept” kennen en daarmee alle noten op je gitaarfretbord snel kunnen vinden en benoemen.
– Gitaarlicks/solo’s leren verzinnen en m.b.v. het Octaven Concept over een groter gedeelte van de gitaarhals/fretbord leren spelen. 
Zie hoe gitaarstudent Meindert (51) een deel van dit concept in z’n gitaarspel heeft leren toe te passen:
– root-5 en root-6 powerakkoorden begrijpen en kunnen spelen.
– root-4, root-5 en root-6 majeur, mineur en dominant7-akkoorden begrijpen en kunnen spelen.
– juiste fingerstyle techniek, zoals ‘t tokkelen leren spelen. Net zoals Yvonne (64) heeft gedaan. Bekijk de volgende video:

Yvonne (64) speelt een stukje Lost van Anouk…Yvonne (64) is deze dagen bezig haar tokkelen steeds beter te krijgen… Ze speelt hierbij een stukje van ’t liedje “Lost” (Anouk). Ga zo door! 😀

Meer info over deze lessen: http://bit.ly/1NH4qTP

#gitaar #leren #spelen #elke #leeftijd #gitaarles #rotterdam

Posted by Gitaar Power Studio – Gitaarles in Rotterdam on Monday, November 30, 2015

– jouw gitaar via gehoor kunnen stemmen.
– de 12 bar blues vorm begrijpen en kunnen spelen, met Open- & Barré & Powerakkoorden.
– natuurlijke harmonics begrijpen en ook tijdens liedjes kunnen uitvoeren op je gitaar.
– de capo op een strategische manier kunnen gebruiken (handige akkoordvormen gebruiken voor bij ‘lastige’ toonsoorten).
– minimaal 3 rock, pop & blues liedjes met al deze technieken kunnen spelen.
– en nog meer andere waardevolle gitaartips mee hebben gekregen..

Tegenwoordig hebben gitaarliefhebbers GEEN gebrek aan zoveel (overweldigende) INFORMATIE, maar WEL eerder een gebrek aan:

(1) INZICHT, (2) IMPLEMENTATIE & (3) INSPIRATIE! 🙁 

Deze zijn de 3 i’s waar ons ‘Lichtgevorderd Programma‘ voor beginners zich als geen andere focust.

Deze 3 i’s helpen jouw namelijk (-1- INZICHT) precies te weten WAT, WAAROM en HOE je al deze info op een gestructureerde manier op jouw eigen gitaar (-2- IMPLEMENTATIE) en huidige speelniveau in de praktijk stapsgewijs en vooral vol FOCUS toe kan passen, waarbij je bij het volgen van deze lessen ook (-3- INSPIRATIE) een ‘stok achter de deur‘ plus goede persoonlijke ondersteuning en REGELMATIG tijdige FEEDBACK ontvangt.

Dit helpt om tijdens jouw leerproces dingen niet eerst fout aan te moeten leren, maar nu gelijk goed leert en zo vlotter kunt doorgroeien! 🙂

Op deze manier helpt dit programma jouw succes op de gitaar zo-onvermijdelijk-mogelijk te maken en zo uiteindelijk, over je muzikale blokkades heen, jouw gitaardoelen en dromen sneller te kunnen bereiken! 😀


Dit Unieke Programma bestaat uit:

– niveau: na de beginnersfase
– duurt 4 maanden (12 modules = 12 lessen).
– inclusief uitgeprinte huiswerk/lesmateriaal (bij elke les eentje mee)
– Kan op 2 manieren gevolgd worden:
(1) in een groep van 2 á 3 gitaarliefhebbers (lessen van 45 minuten) of
(2) als privéles (voor hetzelfde tarief, lessen van 30 minuten).

Voor wie is het geschikt:

– mensen die van Pop, Rock, Funk en/of Blues houden.
– voor elektrische en akoestische gitaarliefhebbers.

Voor wie is het NIET geschikt:

– mensen die tijdens dit programma klassieke muziek op de gitaar willen leren spelen.
– mensen die niet serieus aan de slag willen gaan, om steeds beter in hun gitaarspel te worden.

klik hier om een gratis & vrijblijvende proefles aan te vragen.

[button link=”http://gitaarpowerstudio.nl/gitaarles-rotterdam-registratie/” linking=”same-window” size=”big” type=”simple” title=”Gratis Proefles Aanvragen” text_color=”#31312f” bg_color=”#ffc723″] + GRATIS PROEFLES AANVRAGEN >> [/button]


Ervaring van Kees van der Giessen (52) na het volgen van het Lichtgevorderd Programma:

[one_half_last] [testimonial name=”Kees van der Giessen (52)” job_title=”Student Ervaring” company=”Lichtgevorderd Programma (12 weken)” size=”small” type=”bubble”]

” In de loop der jaren heb ik verschillende pogingen ondernomen om mij het gitaarspel “eigen” te maken. Zelfstudie met behulp van tablatuur en zelfs een cursus bij de muziekschool leverde niet het nodige effect op, en het enthousiasme verdween hierdoor al snel.

Nadat enkele jaren mijn gitaar stof heeft staan vangen, nam ik het besluit om op internet te zoeken naar een mogelijkheid in de buurt voor het volgen van gitaarlessen. De electrische gitaar die ik heb is gewoon een te mooi instrument om er niet mee te doen..

Na een kennismakingsles bleek al snel dat Joël qua muzieksmaak behoorlijk op dezelfde lijn zat als ik. Als je een masterclass hebt gevolgd bij Steve Vai, dan kan je bij mij niet meer stuk 😉

Vanaf de eerste paar lessen leerde ik al technieken die ik niet kende en ook de theoretische uitleg over akkoordenschema’s en de opbouw van akkoorden vond ik uitermate interessant.

Per week groeide mijn vertrouwen en het meest enthousiast werd ik van het feit dat de gitaarhals voor mijn gevoel steeds “langer” werd. Met andere woorden: ik ging steeds meer de mogelijkheden over de hele afstand van de hals benutten.

Het volgen van (in mijn geval) privéles heeft als grootste voordeel dat er direct feedback is op je spel, maar ook dat jouw vragen direct beantwoord en uitgelegd worden.

In combinatie met het gebruik van tablatuur (het leren lezen van muzieknoten op de muziekschool was klaarblijkelijk niet weggelegd voor mij) was deze directheid van lesgeven precies datgene wat ik als steuntje in de rug nodig had om het gitaarspelen weer leuk te gaan vinden!

Wat mij het meeste aansprak is de tijd en de rust die Joël neemt om zaken uit te leggen. Nooit heb ik enige druk gevoeld dat ik moest presteren en mijn oefeningen moest maken.

Ik kan een ieder die net zoals ik geen noten heeft leren lezen en met behulp van tablatuur en internet ook niet echt verder lijkt te komen, aanraden om gitaarlessen bij Gitaar Power Studio te gaan volgen. Door de laagdrempeligheid en rustige wijze van lesgeven krijg je heel snel dat beetje extra zelfvertrouwen dat automatisch tot het enthousiasme leidt om vaker (lees: dagelijks) de gitaar weer op te pakken.. ”

[/testimonial] [/one_half_last]


Meldt je nog vrijblijvend aan voor dit Lichtgevorderd Programma.
Als er plekken vrij zijn kan je dan direct (zowel in privé- of in groepsvorm) met deze lessen starten 🙂

 Hier kan je een gratis & vrijblijvende proefles hiervoor aanvragen.

Ervaring van Joeri Lock (22) na het volgen van het Lichtgevorderd Programma: [one_half_last] [testimonial name=”Joeri Lock (22)” job_title=”Student” company=”” size=”small” type=”bubble”]

” Voordat ik les ging volgen had ik voor ongeveer 1 jaar zelf gitaar aangeleerd en gespeeld, maar kwam ik een beetje vast te zitten met het oefenen van dezelfde akkoorden en technieken.

Tijdens de (12) lessen (van het lichtgevorderd programma) heb ik veel nieuwe dingen geleerd.. vooral veel geleerd over de logica van de noten en akkoorden (waarom ze zo heten en er uit zien).

Het is vooral liedjes leren terwijl ik in de lessen logica en technieken heb geleerd, waardoor het veel makkelijker is om nieuwe liedjes te leren en begrijpen.

Ook leer je nieuwe dingen die je niet uit je zelf op het internet zou hebben opgezocht (omdat je ze niet kende bijvoorbeeld).

(Heb daarnaast) ook veel vooruitgang (geboekt) op barre akkoorden en wissel snelheid tussen akkoorden.

De lessen zijn persoonlijk, er wordt vooral opgelet wat jouw problemen zijn en hoe deze opgelost kunnen worden. Als iets niet lukt wordt er tijd genomen in plaats van gewoon naar het volgende punt te gaan.

Zeker voor mensen die nog niet zo lang gitaar spelen en het doen als hobby is Gitaar Power Studio geschikt.  Er wordt goed gekeken naar de punten waar je op kan verbeteren en op een ontspannen en persoonlijke manier.”
[/testimonial] [/one_half_last]

 

==========================================================================================

klik hier om een gratis & vrijblijvende proefles aan te vragen.

[button link=”http://gitaarpowerstudio.nl/gitaarles-rotterdam-registratie/” linking=”same-window” size=”big” type=”simple” title=”Gratis Proefles Aanvragen” text_color=”#31312f” bg_color=”#ffc723″] + GRATIS PROEFLES AANVRAGEN >> [/button]