Waarom Gitaarlessen bij
Gitaar Power Studio?!

Elke gitaarliefhebber heeft een unieke set van doelen en leerbehoeften. Je zou misschien liedjes in gezelschap van vrienden en/of familieleden willen spelen, het als hobby willen leren, een gitaarheld willen worden, je ontbreken kennis of allerlei technieken willen bijvullen of zelfs misschien een vriend(in) met je kunst eens willen versieren. ;)

Daarnaast is de ene student een (absolute) Beginner en de andere al lichtgevorderd of gevorderd. De ene wilt het als hobby leren, terwijl de andere er wat serieuzer of doelgerichter ermee om wilt gaan en dus wat doelgerichter les krijgen. Door alleen één strakke programma/lesvorm voor iedereen te hanteren, zal de ene z’n nodige stof of materiaal niet meteen krijgen en misschien tot na een paar maanden z’n daadwerkelijke les behoeftes ontvangen.

Om dit te voorkomen begeleid ik ieder student op een andere (meer persoonlijke) manier, zodat ook alle lessen een stap vooruit zijn in jouw unieke muzikale doelen, wensen en ambities. Hiervoor zijn er veel verschillende soort lessen (privé, duo, groepsles) en ook verschillende lespakketten en programma’s voor je samengesteld.


Vaak bereik je als beginner of gevorderde gitarist een bepaalde muzikale plateau
in je gitaarspel en heb je een andere
perspectief, nieuwe/frisse ideeën & vooral een stok achter de deur nodig om zo toch te blijven doorgroeien en ontwikkelen in je gitaarspel. Niet alleen is het goed om te weten WAAR je op korte of lange termijn wilt komen met je gitaarspel, maar je moet ook een gestructureerde plan van aanpak hebben om vooral te weten HOE je überhaupt daar (op de snelste manier) kunt komen.

Door alleen maar veel (overtollige) informatie uit gitaarboeken, tijdschriften of Dvd’s te vergaren ben je vaak beperkt. Je hebt namelijk de juiste balans tussen informatie & effectieve toepassing daarvan nodig. Dit is wat alleen een goede en ervaren gitaardocent en gitaarcoach, die al die pad heeft bewandeld, jou ermee kan helpen.

Begeleiding krijgen als je een bepaald instrument, in dit geval de gitaar, wilt leren spelen is één van de slimste dingen die men ooit kan doen. De juiste persoonlijke begeleiding helpt om zo sneller de juiste dingen meteen goed aan te leren en voordat het te laat is tijdige terugkoppeling en correctie te ontvangen. Zo hoef je deze foutieve (denk hierbij aan: vingerzetting, akkoordgreep, postuur enz.) daarna niet weer helemaal af te leren, wat je in de meeste gevallen alleen maar meer tijd, moeite en onnodige frustraties zal gaan kosten.

Door van kleins af aan persoonlijke gitaarles/begeleiding bij rond 5 verschillende gitaardocenten te hebben gekregen (en nog steeds te doen) weet ik uit persoonlijke ervaring dat deze soort ondersteuning mij heel erg veel heeft geholpen om binnen een veel kortere tijd als gitaarliefhebber door te groeien en hele grote muzikale sprongen vooruit te maken.

 

Bij Gitaar Power Studio ligt de SPECIALISATIE in gitaarlessen voor de:

-Muziekgenres:  Rock, Pop & Blues

VOOR WIE zijn de lessen geschikt:

– voor zowel de elektrische gitaarliefhebber als de akoestische gitaarliefhebber (voor wat de Popmuziek betreft).
– geschikte leeftijd: kinderen vanaf hun 7 jaar, t/m volwassenen van 100+  🙂

 

VOOR WIE zijn de gitaarlessen NIET geschikt:

– mensen die (old) jazz of klassieke muziek op de gitaar willen leren spelen
– mensen die death & trash metal willen leren spelen

 

Structuur Van de Gitaarlessen (Privé & Duolessen op maat):

Als (flexibele) leidraad ziet de normale maandelijkse lessen en programma er zo uit:

1e week – (nieuwe) Liedjes Leren Spelen (in combinatie met bijv. nieuwe slagritme’s + nieuwe akkoorden)
2e week – Gitaarfretbord Beheersing (bijv. allerlei akkoordvormen en toonladders over ’t hele fretbord)
3e week – Muziektheorie (zo simpel mogelijk gehouden, dus we gaan geen noten leren lezen, alleen met eenvoudige tablatuur werken)
4e week – Gehoortraining, samenspelen en/of jamming
5e week – (nieuwe) Liedjes Leren Spelen (in combinatie met bijv. slagritme’s + nieuwe akkoorden)
.. enz. enz. …

– waarbij tussendoor steeds aan nieuwe (favoriete) liedjes wordt gewerkt.

Naast deze op maat lessen bieden we ook de Beginnerscursus (van 10 weken) en Het Lichtgevorderd Programma (van 12 weken).


Verschillende Muzikale Activiteiten Georganiseerd Over ’t Hele Jaar o.a.:

 • Blues Secrets Workshop,
 • Rock Pentatonix Classes,
 • (Pop) Songwriting Workshops,
 • Gitaar Improvisatie Class,
 • Performance Confidence Class
 • Jam Avonden, Optredens en andere uitjes..

  ….
  die georganiseerd worden, waarbij je ondersteuning krijgt om het maximale uit jezelf en je gitaar te kunnen halen om zo je muzikale dromen te kunnen bereiken! 🙂

Een paar vaardigheden die ik vroeg in de lessen aan jou probeer mee te geven zijn:

– hoe je je gitaar het beste vast kunt houden (denk altijd aan je postuur)
– hoe je je gitaar kunt stemmen
– de namen van de noten op je gitaar fretbord op een eenvoudige manier te helpen onthouden
– het lezen en spelen via de simpelste gitaar notatie systeem: tablatuur
– ritmegevoel ontwikkelen
– liedjes via het gehoor leren spelen
-… en daarnaast ook andere dingen: gezien je persoonlijke wensen, doelen en voorkeur.

Gehoortraining:
Goed kunnen luisteren, niet gewoon “horen”, is één van de meest kostbare aanwinsten van elke muzikant. Het bestuderen van echte muziekstukken of opnames wordt op den duur onderdeel van de gitaarlessen. Je kan daarom bijv. je favoriete nummers of opnames die je wilt leren naar de les brengen dan zal je die samen met mij (indien geschikt voor jouw huidige niveau) kunnen analyseren, terwijl ik je ook wijs hoe het te kunnen spelen. Ik combineer deze laatste element met kleinere dosis muziektheorie en speciaal daarvoor ontworpen oefeningen.

Muziektheorie:
Er wordt voor bij de lessen met TABs (tablatuur) gewerkt, als notatie en dus voor het lezen/bepalen van de noten op je gitaarfretbord. We gebruiken voornamelijk de TABs en geen standaard notaties en/of notenschrift, omdat het voor iedereen eenvoudiger, moderner en sneller is te begrijpen (tabs zijn tegenwoordig qua aantal versies van liedjes ook ’t meest online via het internet te vinden dan standaard notatie).

Hiervoor leer je heel snel (binnen 1 les) hoe je de tablatuur kunt lezen en toepassen.

 

Is het wel nuttig gitaarlessen te volgen of kan je het wel in je eentje leren spelen?

Dat is een hele goeie vraag, hier volgt mijn antwoord daarop.

a) Voor de gitaarlessen bij GitaarPowerStudio is er (en wordt er) veel tijd en (jaren) ervaring erin gestoken om bepaalde concepten zo goed mogelijk voor de studenten samen te vatten, zodat je niet zelf “de wiel helemaal opnieuw moet gaan uitvinden”. Vragen stellen en kritisch nadenken is belangrijk bij het leerproces, maar voor de meeste dingen hoef je niet meer zelf uit te gaan zoeken van hoe het nou precies inelkaar steekt, je krijgt ook de beredenering achter de lessen mee, waardoor je veel tijd hiermee bespaard. Dat gezegd, wordt er toch wel van je verwacht dat je ook vragen stelt en meedenkt, zo leer je uiteindelijk ’t meest.

b) Gitaarlessen geven jou directe persoonlijke begeleiding en instructies, waarmee je verder kunt gaan als iets niet meteen wilt lukken. Dit krijg je bij gitaarboeken of youtube video’s niet, je blijft vaak bij iets kleins voor een lange tijd haken, je zit met veel vragen, verliest motivatie, raakt gefrustreerd en hopen dat de volgende video of  het volgend boek die je koopt de HOE, WAT & WAAROM van bepaalde dingen voor je zal gaan beantwoorden, je verliest hierbij heel veel tijd.

c)  Alles in je eentje zonder advies te proberen te doen, lijkt in eerste instantie heel knap, men krijgt een zeer trots gevoel over zichzelf (in principe niks mis mee), maar als je goed gaat nadenken zal je zien dat doe-het-zelvers (ik was voor een lange tijd ook zo iemand 😉 ) die beweren dat ze zonder ooit lessen te hebben gevolgd en toch gitaar kunnen spelen, dat zij vaak onbewust aan het liegen zijn, want als je goed kijkt hebben ze toch gitaarlessen of advies zowel in een directe of indirecte vorm van anderen gekregen. 
Voorbeeld: zo hebben deze mensen zowel van een andere bandlid/gitarist ideeën en technieken geleerd/gepikt, of van een YouTube filmpje of van gitaarboeken of tijdschriften geleerd, en als je je goed beseft zijn al die soort boeken of tijdschriften door gitaardocenten geschreven. Dus dan zie je dat doe-het-zelvers in principe ook gitaarles bij een ander persoon of leraar gekregen of gevolgd hebben, ze willen het in de meeste gevallen alleen niet toegeven of erkennen, terwijl het iets heel normaal en slim is om te doen.

Je kan aan doe-het-zelvers ook eens gaan vragen hoeveel tijd en frustraties ze hebben meegemaakt om dingen op den duur echt goed te kunnen begrijpen, vaak tot op ’t punt waarbij ze bijna hun muzikale motivatie helemaal kwijtraken.

Je merkt ook dat deze mensen zelfs tot nu toe ook niet goed weten WAAROM ze bepaalde dingen aan ’t doen of spelen zijn (bijv. waarom ze juist dat ene akkoord en niet het ander aan het spelen of gebruiken zijn in een bepaald liedje of progressie). 

d) Vaak blijf je door gebrek aan kennis & muzikale inzicht ook je hele leven afhankelijk van online TABs, en kan je alleen tablaturen van anderen de hele tijd alleen letterlijk copy/pasten (soms zit men zelfs hele foutieve tablaturen te kopiëren/spelen! zonde.. 🙁 ).

e) In de tussentijd wordt je eigen creativiteit ook voor een groot deel beperkt, dit komt omdat  je je gehoor niet echt verder hebt getraind en de basis achterliggende muziektheorie ook niet kent of nooit mee hebt gekregen om dan zelf betere muzikale (noot- of akkoord) keuzes te kunnen gaan maken.


f) uitzonderingen bestaan: bijv. Jimi Hendrix, heeft natuurlijk niet zo zeer gitaarlessen nodig.. maar vergis je niet, het is niet een kwestie van super ‘talent’ te hebben. Wat veel mensen vergeten of niet kunnen inzien is dat Jimi achter de schermen heel veel oefenuren in zijn gitaarspel had gestoken, voordat hij populair werd. Hij staat o.a. bekend de hele dag z’n gitaar rond mee te slepen en de hele tijd erop te oefenen.

Hoe weet ik dit allemaal?? 

Ik heb al bovengenoemde dingen en al deze frustraties ook persoonlijk meegemaakt toen ik in m’n jeugd voor een paar jaren na het stoppen met de gitaarlessen (bij m’n toenmalige 1e gitaardocent, de heer Rubiano) alles rondom het leren spelen van de gitaar in m’n eentje probeerde uit te vogelen. Ttjaa.. big mistake!!.. ik bleef op de meest kleine dingen struikelen, ik zat toen met ontzettend veel vragen in m’n hoofd en kwam helemaal niet zo snel meer vooruit in m’n gitaarspel 🙁 ..

Ik voelde dat ik toch wat extra begeleiding & ondersteuning nodig had om vooruit te komen en zo door te kunnen groeien. Ik ging toen opzoek naar een nieuwe gitaardocent en toen kwam ik uiteindelijk bij m’n 2e gitaardocent, de heer Kowsoleea die me in een kortere tijd heel veel gitaar inzichten had meegegeven en veel verder had geholpen dan ik in m’n eentje kon komen.

Als gitaardocent beweer ik niet alle antwoorden te hebben en of alles te kunnen
Maar wat ik je wel kan garanderen is dat je heel veel van mijn opgedane muzikale jarenlange jeugd ervaring/kennis/kunde op een praktisch en direct toepasbare manier mee gaat krijgen, voor wat betreft:

 • nieuwe liedjes leren spelen
 • muziektheorie begrijpen (zonder noten te moeten leren), muzikale kennis uitbreiden, liedjes componeren,
 • stage/performance/optredens ervaring en meer muzikale zelfvertrouwen ontwikkelen,
 • Blues, Pop & Rock begeleiding, nieuwe slagritme’s, tokkelen, ‘plucking’ technieken leren
 • gitaarsolo’s en improvisatie leren en uitbreiden over het hele gitaarhals,
 • goede klank instellen of uit je gitaar, versterker en/of geluidseffecten halen,
 • gehoortraining, liedjes qua toonsoorten en akkoorden leren analyseren
 • muziek opnemen,
 • zowel het HOE als het WAAROM van dingen en bepaalde belangrijke muziektheorie die erachter zit.
 • al deze dingen zorgen dat je uiteindelijk je gitaar heel goed leert spelen.


Wat is je investering waard? Voor wat ben je allemaal aan het betalen:

 • de voorbereidingstijd (dat is minimaal 30 min extra per student). Dit is om jou goede lessen op maat te kunnen leveren, gezien ieder student ook andere doelen & persoonlijke behoeftes heeft. Deze lessen zorgen dus dat je je gitaardoelen sneller kunt gaan bereiken.
 • op-maat-gemaakte en doelgerichte lessen speciaal voor jouw gitaarspel behoeftes samengesteld.
 • jouw gekozen gitaarles uur per maand, per student vanaf minimaal 30 minuten privéles tot maximaal 45 min privé of duoles.
 • Totale leswaarde berekening: bij het optellen van de les voorbereidingstijd (minimaal 30 minuten) + persoonlijke privéles uur (bijv. 30 minuten) wordt er per les in totaal minimaal 1 volledig uur aan elk student in lestijd door de gitaardocent geïnvesteerd. Dit garandeert dat je de beste persoonlijke gitaarlessen en ondersteuning van heel Rotterdam en omgeving krijgt!
 • in meeste gevallen, krijg je een uitgeprinte versie van je studiemateriaal mee bij de les.
 • mijn 19 jaar ervaring & inzichten met ’t gitaarspelen, zodat je hiermee ook eindelijk antwoorden krijgt op je meest brandende vragen.
 • je krijgt de kans en gelegenheid om samen met andere gitaarliefhebbers tijdens Workshops, Classes en Optredens te spelen en te jammen, als je dat ook graag zou willen.
 • je krijgt de nodige support en bemoediging om niet op te geven, wanneer iets niet meteen wilt lukken.
 • de hele tijd steeds gissen en missen wordt nu verleden tijd, daar je nu directe persoonlijke terugkoppeling en correctie tijdens je lessen krijgt.
 • je bespaart tijd en geld die je weg zou gooien aan vele boeken, dvd’s en andere soort (online) gitaarlessen die jou toch niet dichter bij jouw eigen persoonlijke doelen brengen, terwijl je je hoofd zou breken om er iets zinvols van al die informatie te maken.
 • je kiest voor beproefde lessen, van een professionele (Berklee College gecertificeerde) gitarist en erg geduldige gitaardocent/coach.
 • je ontvangt exacte aanwijzingen en handige tips bij je lessen, hiermee bespaar je jezelf veel onnodige fouten en dus ook veel onnuttige urenlange oefentijd.
 • Na meer dan 3.5 jaar gitaarles te hebben gegeven en vele gedocumenteerde succesverhalen, kan je er zeker van zijn dat je bij mij zonder twijfel van goede, leuke en vooral leerzame gitaarlessen gaat genieten. 🙂
 • Misschien het allerbelangrijkste: je zal met bovengenoemde persoonlijke begeleiding & support eindelijk jouw gitaar & muzikale dromen waar maken. 😉 …
  Net als bijv. gitaarstudente Liz, die na 1.5 jaar vanaf haar allereerste ontmoeting en start met de gitaar bij Gitaar Power Studio, zowel haar eigen gecomponeerd liedje op haar gitaar speelt & zingt! zie onderstaand filmpje.

 

 

Mijn Missie bij Gitaar Power Studio

 

Bij Gitaar Power Studio doe ik mijn best om al de bovengenoemde soort kennis & kunde aan jou en alle andere gitaarstudenten binnen een leuke, ondersteunende, gezellige en non-competitieve sfeer over te dragen. Het uiteindelijke resultaat is dat de student met de opgedane kennis zijn/haar eigen gitaardoelen & dromen bereikt, terwijl die zoveel mogelijk plezier in z’n instrument ervaart en op bepaalde moment zelf verder weet te gaan met zijn/haar instrument.

Zo doe ik mijn best om jou en vele andere gitaarliefhebbers veel passie en plezier mee te geven bij ’t leren spelen van zo’n mooi instrument: de gitaar! Met veel geduld, support en begeleiding zal ik daardoor je (eventuele) “frustratie” in fascinatie om zien te toveren :D


Interesse? Probeer een Gratis Proefles:

Als je je hier op de website voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsles  >> aanmeldt<<  en je dan je gegevens en wensen via het digitale vragenformulier naar mij verzendt zou ik een gratis proefles met jou kunnen afspreken om zo ook al je gitaardoelen, wensen en de beste les opties die bij jou passen samen te kunnen bespreken.

Als je vandaag nog de stap neemt om met je gitaarspel bij Gitaar Power Studio te (her)starten garandeer ik je dat je, net als vele andere studenten, over 3 maanden met een grote glimlach & vol tevredenheid terug zal kijken naar deze cruciale beslissing die je vandaag nog hebt genomen. 🙂

 

Voor meer uitgebreide details over de verschillende gitaarles opties, klik op één van de volgende afbeeldingen: