Bio

 

Wat van de biografie van gitarist, gitaarmentor & coach: Joël Moesker.

Joël Moesker- m-speet-20130823-3729-bewerkt

 

Met m’n 5 á 6 jaar hebben m’n ouders mij op cuatro-les gezet. De ‘cuatro’ is een 4-snarige venezolaanse instrument, die heel veel op de ‘ukelele’ lijkt.

Rond mijn 10 á 12 jaar kwam ik daarna voor het eerst in aanraking met een akoestische (de klassieke) gitaar. Vanaf m’n eerste ontmoeting met de akoestische gitaar, wist ik dat ik van de gitaar zou gaan houden. Toen begon ik direct gitaarles bij een gitaardocent (Rodolfo Rubiano) te nemen en merkte na regelmatig elke dag te oefenen behoorlijk vooruitgang in m’n gitaarspel.

Bij die docent ben ik toen ook voor het eerst met de elektrische gitaar in aanraking gekomenDat was een onvergetelijke ervaring! Geweldige eerste sensatie, om die in je hand te hebben en steeds proberen dezelfde akkoorden (wat je op de akoestische gitaar speelde) eens daarop proberen aan te slaan.

Het was zeker regelmatig (dagelijks een paar minuten) oefenen, zodat mijn linkerhand aan ’t smaller fretbord van de elektrische gitaar kon wennen. Het regelmatig oefenen van de wat lastigere akkoorden hielp mij heel veel om zo wat vlotter van akkoord tot akkoord soepeler te leren wisselen.

De gitaarlessen die ik kreeg hielpen mij toendertijd om op consistente basis regelmatig te oefenen en ook m’n motivatie voor het instrument te behouden. Ik bleef toen voor 5 á 6 jaren lang lessen volgen bij mijn gitaardocent dhr. Rodolfo Rubiano (op eiland Curaçao), bij wie ik ik alle basis slagritme’s, barréakkoorden enz. leerde spelen en waar ik vooral echt heel veel gehoortraining heb gekregen.

Hierna was m’n gitaardocent een tijdje gestopt met lesgeven, hierdoor had ik een aantal jaar geen gitaarlessen meer kunnen volgen en kwam ik op een bepaald moment vast komen te zitten in m’n gitaarspel en merkte dat ik niet meer vooruitging. Zelfs allerlei gitaarboeken, akkoordenboeken, video’s en gitaartijdschriften konden me niet meer de juiste inspiratie, richtlijn en persoonlijke ondersteuning bieden dat de gitaarlessen mij daarvoor gaven. Raakte toen mijn gitaarmotivatie bijna helemaal kwijt en voelde dat het tijd was om weer vooruit te komen door weer gitaarlessen te gaan volgen.

Ging toen opzoek naar m’n volgende gitaardocent, en kwam ik  dhr. Henk Kowsoleea tegen (die meer in de Bossa Nova & Jazz muziek genre gespecialiseerd was). Hij was zeker niet de goedkoopste gitaarleraar, maar wel één van de beste gitaardocenten die ik heb gehad.

Bij hem leerde ik voor rond ca. 2 jaar, allerlei gave akkoordinversies, moeilijkere akkoorden (zoals diminished, add6,9,11, sus2,4 enz.), hoe en waar die te gebruiken, Bossa Nova ritmes en ook allerlei gave Jazz akkoordprogressies.

Door weer gitaarlessen te gaan volgen lukte het me m’n passie en motivatie voor m’n gitaar eindelijk weer op te vlammen en kon ik met de juiste persoonlijke begeleiding in een kortere tijd, zowel in m’n gitaarkennis & gitaarspel, heel erg veel doorgroeien. 

Met deze gitaarbagage, moest ik in het jaar 2004 vanuit m’n eiland naar Nederland vertrekken om mijn universitaire studies (Life Science & Technology bij TU Delft & Universiteit Leiden) te vervolgen. Gedurende deze jaren speelde ik elke week samen in de band van de christelijke kerkgemeente in Den Haag en begon ik in die tijd aanvragen van mensen te krijgen, die ook zo de gitaar wilden leren spelen.

Mede hierdoor en om m’n muzikale passie te volgen begon ik in 2010 ook gitaarlessen aan andere gitaarliefhebbers te geven. In de tussentijd heb ik m.b.v. al m’n eerdere verzamelde kennis, ervaring, lesmaterialen en opgedane muzikale (les)ervaringen een eigen unieke gitaarstudie methode & curriculum™ ontwikkeld om andere gitaarliefhebbers hun leertraject te helpen verkorten, zodat ze nu hun gitaardoelen en dromen sneller kunnen bereiken.

Zoals verteld trad ik in mijn jeugdjaren regelmatig op bij verschillende christelijke kerkgemeentes, waarbij ik bij een daarvan ook voor rond twee jaar lang als muziek bandleider fungeerde. Heb daarnaast de gelegenheid gekregen om voor verschillende christelijke CD’s als studiogitarist voor bepaalde opnames deel te nemen.

Bepaalde Gospel albums waarbij ik heb gespeeld:


Samen met beroemde gitarist Tom Quayle, na zijn Masterclass, aan het spelen/jammen (dec 2014) 

Bij Heineken Music Hall, richting podium (optreden, dec 2015, #BimRay)

Op tv (SBS6, 23 dec 2017), voor een Christmas Medley Special aan ’t spelen:

 

Bij de kerkgemeente (Levende Steen Ministries) vóór duizenden mensen spelen:

Behaalde Professionele Certificaat in de Rock, Rhythm & Blues bij de Amerikaanse Berklee College of Music (waar o.a. John Mayer en anderen zijn afgestudeerd).
Professionele Certificaat - Berklee Music Online

Tegenwoordig blijf ik m’n eigen gitaarspel nog steeds ontwikkelen en verfijnen door steeds zowel veel tijd en duizenden euro’s te investeren in meer diepgaande en geavanceerde gitaarlessen bij onder andere; de amerikaanse Berklee College of Music en jaarlijks speciale Masterclasses te volgen, dit zorgt dat ik altijd up-to-date, steeds betere, hedendaagse en moderne gitaarlessen aan alle online & lokale gitaarstudenten (van alle niveau’s) kan blijven geven.

Joël Moesker- m-speet-20130823-3716

Mijn doel met deze Gitaar Studio is dan misschien ook jij en veel andere aspirerende gitaarliefhebbers die ook graag gitaar willen leren spelen (of dit al een beetje kunnen) te helpen, te motiveren en ook de nodige “Tools” (muzikale gereedschappen) & de juiste “Persoonlijke Ondersteuning” te bieden, zodat je uiteindelijk je gitaar en muzikale dromen waar kunt maken! 🙂

Als je extra informatie wilt hebben die niet op deze website staat, mail dan even gerust naar gitaarpowerstudio@gmail.com

Interesse om een proefles te ervaren? Klik gerust op onderstaande button om een proefles aan te vragen 🙂